logo

Reconversie profesionala pentru sportivi

WorkshopProgramul de reconversie profesionala al Fundatiei de Excelenta Sportive se adreseaza sportivilor care au iesit din activitatea competitionala si intampina dificultati in gasirea unui loc de munca.

In Romania, doar sportivii medaliati la Jocurile Olimpice sau cei medaliati cu aur la Campionate Mondiale si Europene, beneficiaza de o renta viagera. In rest, ceilalti nu beneficiaza de niciun fel de sprijin. In plus, pentru multi dintre ei, iesirea din activitatea sportiva reprezinta un moment dificil din punct de vedere emotional, dar si profesional, cu atat mai mult cu cat majoritatea nu au notioni relevante privind piata fortei de munca si, de asemenea, multora le lipsesc abilitatile antreprenoriale. Cu toate acestea, sportivii isi dezvolta de-a lungul carierei competitionale calitati deosebite, printre care, perseverenta, determinarea, spiritul de echipa, calitati apreciate in mediul de business. In plus, performanta reprezinta pentru ei un obiectiv in sine.

Ceea ce si-a propus Fundatia de Excelenta Sportiva este sa vina in ajutorul lor printr-un program croit dupa nevoile specifice ale fiecaruia. Proiectul pilot de reconversie profesionala al Fundatiei de Excelenta Sportiva are ca obiectiv evaluarea vocationala a sportivilor intrati in program, ghidarea si pregatirea lor pentru mediul de business si facilitarea gasirii unor locuri de munca potrivite.

 

 

  • Share
Politică de Cookies | Politică privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal